“Talma Innovatieprijs”

Talma Innovatieprijs

2018 – Zorggroep Oude en Nieuwe Land (met Verpleeghuis Talma Hof, Emmeloord) heeft op 31 mei 2018 in Zorgcentrum Talma Hiem te Balk tijdens het jaarlijkse Talma symposium de Innovatieprijs 2018 gewonnen. Dit symposium wordt georganiseerd door het Talmalectoraat samen met vertegenwoordigers van de Talma instellingen. De medewerkers van verschillende Talma instellingen komen met een presentatie van ideeën ter verbetering van een bepaald zorgaspect. Het geldbedrag wordt besteed aan de implementatie of doorontwikkeling van het winnende idee.
Marian de Boer, teammanager, presenteerde namens Zorggroep Oude en Nieuwe Land ‘Het Klavergesprek’. Het Klavergesprek is een nieuwe laagdrempelige gespreksmethode die in een spelvorm wordt uitgevoerd. Deze nieuwe gespreksmethode zorgt ervoor dat persoonsgerichte zorg beter te realiseren is doordat de verzorgenden de bewoners nog beter leren kennen. Tevens vindt er verdieping plaats, vaak ook tussen de bewoner en de mantelzorger. Zo ontstaan er mooie initiatieven die bijdragen aan het welbevinden van de bewoners.

Het publiek dat aanwezig was op het Talma symposium, gaf door middel van stemmen aan dat ze ‘Het Klavergesprek’ het beste idee vonden. Zorggroep Oude en Nieuwe Land was erg dankbaar en trots. Met het gewonnen geldbedrag van € 2.500,00, beschikbaar gesteld door de A.S. Talma Stichting, kunnen zij Het Klavergesprek verder doorontwikkelen en daarbij ondersteuning krijgen van het Talmalectoraat. In 2017 werd de Talma Innovatieprijs gewonnen door Zorggroep Hof en Hiem (met Talma Hiem, Balk) die toen het ‘Brandweerspel’ presenteerde; voorlichting over brandpreventie aan bewoners en familie via een soort ganzenbord spel met plattegrond van de locatie.

Op de foto wordt de Talma Innovatieprijs 2018 overhandigd door Sibbele Haarsma, secretaris van de A.S. Talma Stichting.

ONDERHOUD KERKTOREN ENGWIERUM

2021 – De toren bij de kerk in Engwierum is weer uit de steigers nadat deze werd onderhouden afgelopen tijd. Bouwbedrijf Dijkstra de Graaf uit Engwierum voerde in opdracht van de Stichting Monumentenbehoud Dongeradeel het onderhoud uit. Er werd gezorgd voor het herstel van voeg- en metselwerk, het herstel,

QWIEK-UP VOOR TALMA URK

2021 – De A.S. Talma Stichting heeft positief gereageerd op de subsidieaanvraag van Talma Urk voor een Qwiek-up. De voordelen van een Qwiek-up in de ouderenzorg: prikkels doseren afgestemd op de individuele cliënt; ter ondersteuning van ADL en onbegrepen gedrag; stimuleren van bewegen van ouderen; bevorderen