“TALMA INNOVATIEPRIJS 2022”

TALMA INNOVATIEPRIJS 2022

2022- Vanwege corona kon het Talmasymposium in 2020 en 2021 geen doorgang vinden, maar nu was het gebouw van de NHL Stenden hogeschool de plaats waar dit symposium op 19 mei 2022 georganiseerd werd.

Het stokje van het Talmasymposium werd door lector Evelyn Finnema overgedragen aan Geke Dijkstra, associatielector van het Talmalectoraat. De pitches (korte presentatie van een dienst of product) zijn een geweldig onderdeel van het symposium. Er werden weer innovatieve en pragmatisch ideeën gepresenteerd en dit liet goed zien hoe er in iedere instelling hard gewerkt wordt om de zorg voor de cliënten te optimaliseren. Deze uitwisseling is inspirerend en motiverend! Zoals bekend verbindt de A.S. Talma Stichting een prijs aan deze pitches. Dit jaar werd de prijs gewonnen door Hof en Hiem, die de cliënten een vakantiegevoel geeft door ze een dagje mee te nemen naar een camping in de buurt alwaar tevens een caravan wordt geplaatst. Ook de familie kan aan deze dag (deels) meedoen.

Op de foto: links Elbrich Wind-Wartena, bestuurslid van de A.S. Talma Stichting, die de prijs uitreikt aan drie medewerkers van Hof en Hiem en rechts lector Geke Dijkstra van het Talmalectoraat.

Nieuws

BESTICKERING LIFTEN TALMA HÛS FEANWÂLDEN

2022 – Mede door een gift van de A.S. Talma Stichting kon het project bestickering van de liften in Talma Hûs worden gerealiseerd. Hierdoor wordt het ‘dwalen’ van bewoners verminderd en blijven zij bij deze stickers staan/zitten om ze te bewonderen. De bestickering creëert dus meer rust bij de

Door naar artikel

MEDISCHE APPARATUUR SIONSBERG AANGESCHAFT

2022 – Wethouder Jouke Douwe de Vries van gemeente Noardeast-Fryslân en gedelegeerden van Stichting Steunfonds Noardeast-Fryslân en de A.S. Talma Stichting werden uitgenodigd voor een rondleiding in Sionsberg Netwerk Ziekenhuis in Dokkum. Medewerkers vertelden over de nieuwe medische apparatuur die zij

Door naar artikel

RENOVATIE ZITHOEK TUIN TALMA HOEVE FEANWÂLDEN

2022 – De A.S. Talma Stichting heeft positief gereageerd op de subsidieaanvraag van Talma Hoeve in Feanwâlden voor renovatie van de tuin van de zithoek nabij de hoofdingang. Momenteel is dit gedeelte van de tuin niet aantrekkelijk voor bewoners om te gaan zitten. Na renovatie van de tuin van deze zithoek bij de

Door naar artikel

SUBSIDIE HISTORISCHE ROUTE FEANWÂLDEN

2022 – De initiatiefnemers van het project Historische Route Feanwâlden zijn blij dat mede door een gift van de A.S. Talma Stichting hun project kan worden gerealiseerd. Op 45 plekken met een cultureel/historische waarde voor het dorp wordt een fotobord geplaatst. Op een viertal plekken wordt ook aandacht

Door naar artikel

NIEUWE FACILITEITEN TALMA STATE HEEG

2022 – Er is een subsidiebedrag toegekend aan Talma State in Heeg voor het realiseren van een aantal faciliteiten dichtbij de bewonersappartementen. Zo zal er in het Atrium een kleine maar compacte keuken geplaatst worden, zodat bewoners meer mogelijkheden hebben om hier gezamenlijk koffie te drinken of andere

Door naar artikel

“Heel erg bedankt voor de hulp”

Harrie Dijkstra / Hof en Hiem

Vraag ook subsidie aan